marketing updates

Friday® bij Vehicle Ads Event van Google

De uitrol van Google Vehicle Ads

Twee jaar geleden heeft Google een nieuwe advertentiemogelijkheid geïntroduceerd genaamd Vehicle Ads. Na lang wachten lijkt de uitrol in Nederland eindelijk daar te zijn. Google heeft 28 juni 2024 een evenement georganiseerd waarin alle informatie om live te kunnen met Vehicle Ads werd gedeeld, evenals een livegangsdatum voor Nederland, namelijk eind Q3 dit jaar.

Wat is Vehicle Ads?

Vehicle ads zijn advertenties die specifiek zijn gericht op de verkoop van auto’s. Ze maken gebruik van gedetailleerde informatie en visuals om consumenten te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto. Deze advertenties verschijnen voor het grootste deel bovenaan binnen de zoekresultatenpagina van Google zoeken.

Vehicle Ads Google

Belang van Vehicle Ads in de huidige markt

Volgens onderzoek van Google blijkt dat de auto shopper steeds meer naar online verschuift: 76% onderzoekt alles online binnen Europa en komt alleen nog maar langs de showroom voor een proefrit en een krabbel.

Met het verdwijnen van third-party cookies dit jaar, wordt het steeds crucialer voor bedrijven om first-party data te verzamelen. Vehicle ads bieden een uitstekende manier om dit te doen, door gedetailleerde voertuig-informatie direct te koppelen aan zoekopdrachten van consumenten. Hierdoor kunnen autobedrijven relevantere advertenties tonen, wat leidt tot betere prestaties en meer conversies.

Hoe werken Vehicle Ads?

Vehicle ads maken gebruik van verschillende soorten gegevens en feeds om de meest relevante informatie te tonen aan potentiële kopers:

  • Inventory Feed: Deze feed bevat gedetailleerde informatie over de voertuigen die beschikbaar zijn, zoals merk, model, bouwjaar, prijs en kilometerstand. Een goede feed is het meest cruciale om effectief live te kunnen met Vehicle Ads. Hoe meer data, hoe beter de performance.
  • Location Data (Google My Business): Door locatiegegevens te integreren, kunnen advertenties gericht worden op consumenten in specifieke geografische gebieden. Zo wordt de dichtstbijzijnde dealer getoond bij een zoekopdracht naar een model.

Resultaten uit het Verenigd Koninkrijk

Vehicle Ads draait al ruim 3 maanden binnen het Verenigd Koninkrijk. Tijdens het recente Google-event werden indrukwekkende resultaten gepresenteerd van autobedrijven in het Verenigd Koninkrijk die gebruikmaken van vehicle ads. Deze cijfers tonen aan hoe effectief deze nieuwe advertentievorm kan zijn voor het verbeteren van conversies en het verlagen van kosten. Hieronder staan de belangrijkste resultaten en voorbeelden van succesvolle implementaties:

Vauxhall UK: Stijging in conversie en lagere advertentiekosten

Vauxhall UK is een van de bedrijven die aanzienlijke voordelen hebben gehaald uit het gebruik van vehicle ads. Hun resultaten spreken voor zich:

  • 156% Stijging in Conversiepercentage: Door het inzetten van vehicle ads zag Vauxhall UK een significante toename in het aantal conversies. Dit betekent dat meer bezoekers daadwerkelijk overgingen tot actie, zoals het invullen van een formulier of het plannen van een proefrit.
  • 36% Lagere kosten per acquisitie (CPA): Naast de stijging in conversiepercentage, daalden de kosten om een nieuwe klant te werven met 36%. Dit toont aan dat vehicle ads niet alleen effectief zijn in het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook kostenefficiënt zijn.

John Banks Group: Lage advertentiekosten per lead

John Banks Group is een ander voorbeeld van een succesvol gebruik van vehicle ads:

  • 41 Pond per Lead: De kosten per lead voor John Banks Group bedroegen slechts 41 pond. Dit is aanzienlijk lager vergeleken met traditionele advertentieplatforms.

Bij gebruik van Autotrader, een bekend platform voor autoverkoop, waren de kosten per lead 120 pond. Dit toont aan dat vehicle ads een meer kostenefficiënte optie zijn voor het genereren van hoogwaardige leads.

Google Vehicle Ads event

Hogere leadkwaliteit

Een ander belangrijk voordeel van vehicle ads is de verbeterde kwaliteit van de leads:

  • Gedetailleerde Informatie in Advertenties: Vehicle ads maken het mogelijk om belangrijke informatie zoals kilometerstand en andere voertuigdetails direct in de advertentie te tonen. Dit leidt tot beter geïnformeerde klanten die meer geneigd zijn tot aankoop.
  • Hogere Engagement: Door het tonen van gedetailleerde voorraadinformatie aan geïnteresseerde klanten, neemt de betrokkenheid toe. Dit betekent dat potentiële kopers meer tijd besteden aan het bekijken van de voertuigen en vaker overgaan tot actie.

Conclusie: Waarom nu starten met Vehicle Ads?

De indrukwekkende resultaten uit het Verenigd Koninkrijk laten zien dat vehicle ads krachtige advertenties zijn voor autobedrijven om conversies te verhogen en kosten te verlagen.

Vehicle ads bieden:

  1. Hogere conversiepercentages: Bedrijven zoals Vauxhall UK zagen een toename van 156% in conversies.
  2. Lagere kosten per acquisitie: Met een verlaging van 36% in de CPA, bieden vehicle ads een kostenefficiënte manier om nieuwe klanten te werven.
  3. Verbeterde leadkwaliteit: Door gedetailleerde informatie en aantrekkelijke visuals direct in de advertenties op te nemen.

Wil je meer weten over hoe vehicle ads jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Neem contact op met Daan voor deskundig advies en ondersteuning bij het implementeren van deze must-have advertentieplaatsingen. Bereid je voor op de toekomst van automotive en zorg ervoor dat je eind Q3 van 2024 gereed bent om live te gaan!

 

 

Daan Kolenbrander
Digital Marketeer